JAK PROBÍHAL/Á ZÁPIS NA NAŠÍ ŠKOLE?

Jak probíhal/á zápis na naší škole?

Naše škola pořádá ještě před samým zápisem setkávání pro předškoláky a jejich rodiče. Obrovskou výhodou je, že se seznámí se svou budoucí paní učitelkou, se třídou a hlavně školou jako takovou. Seznámí se s prostředím školy a celkově pro ně nový začátek nebude tak stresující.

První část setkání se odehrává společně s rodiči, ty pak ale odchází s jinou paní učitelkou do vedlejší třídy, kde probírají témata pro rodiče. Děti zůstávají se svou paní učitelkou a věnují se „přípravě“ do školy. V každém setkání se věnují předškoláci jinému tématu, rodiče tak snáze mohou vidět, kde má zatím dítko slabiny a mohou se tak na dané téma zaměřit. Dále se také ukáže, zdali se dítko dokáže na určitý čas soustředit, což je důležitá věc pro nástup do školy.

 

A samotný zápis?

 Doufám, že byl pro děti pohodový. S přípravou pomáhali žáci 9. třídy, kteří budoucí školáky prováděli po stanovištích jako pohádkové postavy. Připravili si pro ně různá zábavná stanoviště (opičí dráha, míchání lektvarů, navlékání korálků,…) a za každé splněné stanoviště dostali razítko. Samozřejmě předškoláci plnili i úkoly k zápisu.

Matematická představivost – spočítat, kolik je na obrázku šišek, kamínků, chaloupek; ukaž mi zelený trojúhelník; jaký geometrický tvar teď držím, jakou má barvu,…

Řeč a paměť, sluchové vnímání – umíš nějakou básničku, povíš mi jí; na jaké písmenko začíná slovo opice -> znáš další slovo, které začíná na „O“

Grafomotorika – nakresli někoho z rodiny

Pokud měli splněná stanoviště, rodiče vyřídili u paní ředitelky veškeré úřední záležitosti a dítko dostalo dárkový balíček. Poté už mohli jít s rodiči tuto velkou událost oslavit :) .

 
Zpět do obchodu